Basta Trail Rides 

Wat zijn de Basta Trail Rides?

Het We are Basta Enduro Team reist elk jaar door heel Europa om deel te nemen aan diverse Enduro wedstrijden. Als training rijden de teamleden meerdere keren per maand op diverse trails in Duitsland, België en Zuid Nederland. Vanaf nu kan jij ook mee tijdens een aantal van deze trainingen en genieten van de mooie trails die wij rijden. Hoewel we regelmatig zullen stoppen bij moeilijke passages om te oefenen is de Trail Ride geen clinic. 

 

Hoeveel mensen kunnen er mee?

Omdat het niveau van de trails die we rijden best pittig kan zijn en omdat we persoonlijke aandacht belangrijk vinden zullen er bij elke Trail Ride 4 teamleden aanwezig zijn. Elke Trail Ride biedt plek voor 8 deelnemers om in te schrijven, dus voor elke 2 deelnemers is er 1 Basta teamlid om je te helpen met tips & tricks waar nodig. 

 

Voor wie zijn de Trail Rides?

Voor iedereen die al meerdere keren buiten Nederland gefietst heeft, gewend is om te klimmen en niet schrikt van wortels en stenen in een afdaling zoals op de foto's op deze pagina. Bij de onderstaande Trail Rides staat aangegeven welk niveau je kan verwachten. 

 

 


 

Wat heb ik nodig om mee te doen? 

Natuurlijk verwachten we dat je fiets in goed werkende conditie is, zodat alle deelnemers maximaal kunnen genieten van de dag. Een trail/enduro fiets met minimaal 140mm veerweg, stevige banden met goed profiel en een dropper seatpost is verplicht. Verder zijn knie beschermers, een goedgekeurde All-Mountain (of Fullface) helm en een rugprotector (of rugzak met geïntegreerde protectie) verplicht. 

 

 


Moet ik nog meer meenemen?

De Trail Rides zijn meestal een lusje dus zorg dat je voldoende eten en drinken mee neemt, we komen tussendoor niet langs de auto. Daarnaast is het slim om een windjack of regenkleding mee te nemen als de weersverwachting nattigheid voorspelt. Ook verwachten we dat iedereen zelf zaken als een multitool, pompje en binnenband bij zich heeft. 

 

Kan ik ook een fiets huren?

Ja dat kan, Basta verhuurt een aantal Mondraker Enduro fietsen. Op deze link kan je alles terug vinden over de mogelijkheden. Als je kiest voor een huurfiets kan het team deze zelfs voor je meenemen naar de Trail Ride en stelt hem dan daar voor je af. 

 

 


Gaat de Trail Ride altijd door? 

In principe wel, wij rijden in alle omstandigheden zolang het veilig is. Mocht het weer zo heftig zijn dat het niet veilig is zullen we of uitwijken naar een andere locatie of een alternatieve datum voorstellen.  

 

Kan ik met jullie meerijden naar de Trail Ride locatie?

Nee helaas kan je niet meerijden, maar we zullen alle 8 deelnemers toevoegen aan 1 app groep zodat mensen eventueel kunnen carpoolen. 

 

Wat kost het?

Voor een dagje op pad met het leukste team van Nederland vragen wij €30. Dit bedrag is volledig ten gunste van de teamleden die de Trail Rides voor jou hebben voorbereid en organiseren. Aan het einde van elke Trail Ride zullen we onder de deelnemers 1 Vittoria Martello Graphene 2.0 band (twv €60) verloten en natuurlijk sluiten we de dag af met een hapje en een (alcoholvrij) drankje.

 

Hoe lang duurt de dag?

We verzamelen om 10:00 uur op de startlocatie en zullen rond 10:30 gaan fietsen. Afhankelijk van de groep en de weersomstandigheden zal de ride tussen de 3 en 4 uur duren.  


Basta Trail Ride 1

15 Maart 2020

The intro ride

 

Geschikt voor iedereen met een goede conditie en ervaring op de trails buiten Nederland. 

 

Deze ride zal plaatsvinden net ten zuiden van Dortmund, vlakbij het plaatsje Witten. Uit de 16 afdalingen die wij daar kennen hebben we een route uitgekozen met 5 of 6 mooie afdalingen. Reken op een rit van ongeveer 20km/800hm. 

 


 

 Vol


Basta Trail Ride 2

3 mei 2020

The next ride

 

Zelfde gebied ten zuiden van Dortmund als bij The Intro Ride, maar nu met meer afstand, meer afdalingen en een stukje technischer!

 

Reken op een rit van ongeveer 30km/1000hm afhankelijk van de groep en de weersomstandigheden. 

 

 

  

Vol


Basta Trail Ride 3

5 Juli 2020

The steep ride

 

Op een waanzinnig mooie plek ten zuidoosten van Dortmund, vlakbij de plaats Iserlohn. Deze ride is net wat technischer dan de andere twee, mede door de steile afdalingen. 

 

Ook het klimmen is een stuk pittiger, dus zorg dat je goed uitgeslapen bent! 

 

Hier zullen we ongeveer 6 afdalingen rijden.  Reken op een rit van ongeveer 25km/1200hm.  
 

VolBasta Trail Ride 4

19 JULI 2020

The intro ride

 

Geschikt voor iedereen met een goede conditie en ervaring op de trails buiten Nederland. 

 

Deze ride zal plaatsvinden net ten zuiden van Dortmund, vlakbij het plaatsje Witten. Uit de 16 afdalingen die wij daar kennen hebben we een route uitgekozen met 5 of 6 mooie afdalingen. Reken op een rit van ongeveer 20km/800hm. 

 


 

Vol 

Basta Trail Rides algemene voorwaarden


Reserveren ?

 

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt van ons een e-mail om je reservering te bevestigen en de bijbehorende factuur. 

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.We are Basta wordt ondersteund door: