THE WAY FORWARD.

 

Mondraker is een innovatief mountainbike merk gevestigd in Alicante, Spanje. Sinds 2001 wordt hier “out of the box” gedacht om met veel passie fietsen te ontwerpen en produceren die onderscheidend zijn in looks en prestatie. Met vooruitstrevende technologieën zoals Zero suspension system, Stealth Carbon en Stealth Aluminum constructie en de unieke, originele en bekroonde Forward Geometry heeft Mondraker een complete verzameling van geavanceerde technologie in huis om hun fietsen te voorzien van eigenschappen die leiden tot de beste prestaties en unieke rij ervaring.

 

Inmiddels is Mondraker een erkende top-level mountainbike fabrikant die zijn complete collectie van meer dan 60 modellen wereldwijd verkoopt in meer dan 40 landen. Van de baanbrekende Podium Carbon XC racer, tot de World Cup & World Championship winnende Summum Carbon Downhill fiets: uitzonderlijke fietsen met ongelofelijke prestaties van wereldklasse!

 

Naar de website van Mondraker...

Mondraker’s founder, Miguel Pina, is an avowed comic books fan. The name “Mondraker” was inspired by Mandrake the Magician, whom, Pina said, “Could create something out of nothing.”ALL YOU NEED FOR CYCLING.

 

De letters BH zijn, al meer dan een eeuw, synoniem met tweewielers, wielersport, sportiviteit en overwinnen. De drie broers Cosme, Domingo en Juan Beistegui (Beistegui Hermanos) begonnen in 1909 in de wapenstad Eibar (Spanje) een bedrijf dat aanvankelijk wapens fabriceerde. Na de Eerste Wereldoorlog besloten ze het roer volledig om te gooien en wijdde het bedrijf zich aan het verschaffen van een snel, comfortabel en goedkoop transportmiddel aan de inwoners van Eibar. Dit was de geboorte van een van de iconen van de huidige wielersport en een van de meest bekende en succesvolle merken. 

 

In 1959 verplaatste BH zijn faciliteiten naar Vitoria. Hun technolo-gische innovaties, zoals de NEO, de Ultralight-frames en de dubbele Lynx-ophanging in de MTB’s, zorgen ervoor dat BH zijn tijd vooruit blijft en de oplossingen kan bieden die door fietsliefhebbers  worden gevraagd.

  

Na meer dan 100 jaar ervaring, blijft de familie Beistegui aan het roer staan van BH om de filosofie  te handhaven van het bedrijf dat trouw blijft aan de waarden waaruit het werd geboren: innovatie, research en technologische ontwikkeling; zorg voor het milieu en sociale verantwoordelijkheid; dynamiek, betrokkenheid, vertrouwen en betrouwbaarheid, en, boven alles, passie voor fietsen. 

 

Naar de website van BH...

In 1935 had BH al een vaste plek op het Spaanse wielerpodium veroverd met de Belg Gustave Deloor (1913 - 2002). In totaal won BH zeven Vueltas a España, de laatste daarvan in 1986 met Álvaro Pino.

Een ander historisch succes werd bereikt in 1987 toen Fede Etxabe de etappezege pakte op de mythische Alpe d’Huez in de Tour de France waarmee hij de eerste Spanjaard werd die zijn naam schreef in een van de 21 bochten. Meer recentelijk was BH leverancier van verschillende wielerteams zoals Liberty Seguros of AG2R.

 CONQUER YOUR MOUNTAIN.

 

Bij de oprichting van Fuji in 1899, werd het bedrijf genoemd naar Mount Fuji - een berg die in Japan symbool staat voor kracht en uithoudingsvermogen. Ruim 100 jaar later is het hoofdkantoor weliswaar op bijna 20.000 km van de daadwerkelijke berg gevestigd, maar inspireert Mount Fuji nog steeds de manier van denken en werken.

 

Vanuit het oogpunt van een fietser is een berg vaak het meest uitdagende onderdeel van welke rit dan ook. Maar tegelijk biedt het een optimale gelegenheid voor een overwinning. Fuji is altijd op zoek naar zijn volgende "berg". Dat zijn de momenten om te schitteren; aan de top komen, sterker, wijzer, sneller en efficiënter.

 

Naar de website van Fuji Bikes...

It's on the mountains that we thrive. What's your mountain?INTENSE. FOR LIFE.

 

De oorsprong van Intense Cycles ligt eigenlijk in de windsurfing scene. Het begon in Temecula - Californië - toen Jeff Steber zijn eerste mountainbike kocht, zodat hij kon gaan rijden als hij niet het water op kon. Hij hield zich in die tijd bezig met het customizen van auto's en motocross bikes. Dit vertaalde zich logischerwijs naar de mountainbike. Vanaf dat moment richtte Jeff zich volledig op het ontwerpen van mountainbikes. En als Jeff iets leuk vindt, gaat hij er ook helemaal voor!

 

Op papier laten de fietsen zich de afgelopen jaren vergelijken met Santa Cruz - vergelijkbare veersystemen, veerweg en inzetbaarheid, en minstens even aantrekkelijk. Maar erg verschillend als merk.

Om het even met super cars te vergelijken: Santa Cruz heeft dat high-end, verfijnde, Ferrari-achtige; stijlvol en luidruchtig tegelijk.

Intense Cycles laat zich beter vergelijken met een Lamborghini; brutaal snel, agressief, in-your-face en ronduit stoer.

 

Naar de website van Intense Cycles...

The Recluse is a skillfully crafted all-mountain machine. Featuring 150mm front and 140mm rear travel, and coupled with our proprietary JS Tuned Suspension, the Recluse will ascend with as much efficiency as it descends. If you're looking to push boundaries on the mountain, the Recluse will deliver the experience you've been chasing.ADVENTURE BEGINS HERE.

 

"The Northern Cycle Industries" werd in 1964 opgericht in Brits-Columbia, Canada. Omdat de naam tamelijk lang was om op een frame te plakken, werd hij al snel afgekort tot "Norco". 

Gedreven door een ware passie voor fietsen, is Norco inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd merk met een zeer uitgebreide collectie fietsen. Al twee jaar achter elkaar heeft Norco een Design & Innovation Award gewonnen voor één van hun fietsen. In 2016 viel de Norco Search in de prijzen: 

 

"a new way of thinking – a bike for those who want to continue onwards when the asphalt runs out. With its long and stable wheelbase, clearance for 40c tyres, and powerful disc brakes, the Norco is ready for long gravel adventures. At the same time, the lightweight carbon frame ensures it’s no slouch on the road either. 12 mm thru-axles add a dose of stiffness where it counts on rough racks, and the handling is confident and precise.”

 

Naar de website van Norco Bicycles... 

Sam Blenkinsop takes Norco Factory Racing's first World Cup podium in Fort William, Scotland (2015) and Norco’s first Enduro World Series podium in Bariloche, Argentina (2016)LOVE THE RIDE.

 

Rocky Mountain Bicycles vindt zijn oorsprong eind jaren '70 in Vancouver, Brits-Columbia, waar de oprichters aan de wieg stonden van het mountainbiken. Sinds 1981 maakt het bedrijf hoogwaardige mountainbikes die opvallen door hun tijdloze design, hoge kwaliteit en uitstekend rijgedrag. Aan de voet van de North Shore mountains is het Rocky Mountain Development Centre gevestigd, waar een hecht team werkt aan de ontwikkeling van de nieuwste technologieën.

 

De Vertex (hardtail) en Element (full-suspension) behoeven in Nederland geen introductie meer en zijn veel geziene modellen tijdens marathons en lokale tochten. De Thunderbolt en Altitude kom je vaker tegen in ruiger terrein. Met de Fusion en Trailhead heb je voor rond de 1000 euro al een prachtige Rocky in huis.

 

Naar de website van Rocky Mountain... 

Our flagship XC-Race hardtail, the Vertex has incredible climbing traction and rollover performance. Its geometry is aggressive and confident everywhere on the race course, even technical corners and descents.SINCE 1977

 

Joe Breeze (geb. 1953) is een framebuilder, ontwerper en fervent mountainbiker uit Marin County, Californië. Toen Joe Breeze in 1977 de eerste moderne mountainbike bouwde, werd Breezer 's werelds eerste mountainbike merk. In de loop der jaren verfijnde Joe het ontwerp van zijn mountainbike en ontwikkelde hij een lijn aluminium en stalen mountainbikes. Later kwamen daar racefietsen en transportfietsen bij. Geïnspireerd door de Europese stadsfietsen, maar veelal lichter en ergonomisch efficiënter. Tegenwoordig werkt Joe nog steeds als Breezer frame ontwerper en concentreert hij zich op design en productontwikkeling. 

 

 

Naar de website van Breezer Bikes... 

With over 40 years of mountain bike building experience, you can be sure that every Breezer mountain bike will have a light and lively ride quality that will bring a smile to your face when ripping the singletrack.Al vele decennia bouwt dit bijzondere familiebedrijf uit Chattanooga in Tennessee (USA) kwaliteitsframes van titanium. Vader Lynskey verwerkte het edelmetaal tot onderdelen voor onder meer de luchtvaart, het leger en de chemische industrie. Zoon David maakte eind jaren tachtig zijn eerste titanium fietsframe om aan zijn eigen kwaliteitseisen voor een fiets te voldoen. Zijn werk bleef niet onopgemerkt en groeide met hulp van zijn familieleden snel uit tot het bedrijf Litespeed. De handgemaakte titanium frames ontketenden een revolutie bij serieuze fietsers. Litespeeds zijn alom geprezen in tests en bereden door bekende namen op internationaal en Olympisch niveau.

 

In 1999 verkocht de familie Litespeed, maar het titanium fietsvirus bleef. Met Lynskey Performance wilden ze niet alleen titanium frames, maar ‘custom, high performance, kick-ass, knockout bikes’ bouwen. Fietsen die een lach op je gezicht toveren. De vaklui in de werkplaats –velen al tientallen jaren in dienst bij de familie – maken ieder frame met oog voor een perfecte vorm, diameter, gewicht, rigiditeit en gebruiksgemak.

 

 

Naar de website van Lynskey... 

Lynskey Performance Products is a family-owned and operated company with a burning desire to produce high-quality, custom-made, performance bicycle frames and parts, that are functional pieces of art.WTB (Wilderness Trail Bikes) is opgericht in Marin County - Californië - in 1982. De crew begon, vanuit hun behoefte aan betrouwbaar materiaal, met het ontwerpen van duurzame en functionele componenten voor hun eigen fietsen. Al snel gingen lokale frame bouwers hun fietsen opbouwen met de high-end componenten van WTB. De kleine garage waar het ooit begon is inmiddels getransformeerd naar een heus kantoor. Wat niet veranderd is, is de passie voor fietsen en de vastberadenheid om duurzame, betrouwbare, functionele componenten te maken voor iedereen die van fietsen houdt.

 

Naar de website van WTB...Sixth Element is ontstaan vanuit de behoefte aan snellere, sterkere, stijvere wielen. Het bedrijf wordt gerund door rijders, voor rijders. Zij weten wat werkt. Hun motto is “building quality kit, to give a quality ride”. Alle wielen worden op bestelling gebouwd in hun eigen werkplaats in Manchester. Standaard worden de sterke “hookless” UD/3K carbon velgen opgebouwd met kwaliteitscomponenten zoals Hope of Chris King naven, maar als je wat anders wilt kan dat natuurlijk ook.

 

“The rock solid performance of the test set over many months confirms the wheels as an excellent cost effective option…They’re relentlessly stiff and predictable…”                    

 

Naar de website van Sixth Element...TORQ biedt sportvoeding voor de duursporter. Het is het enige merk dat een complete set sportvoedingsproducten (repen, gels en sportdrank) aanbiedt die voor 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Dit betekent dat TORQ volledig vrij is van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. TORQ geeft op verzoek uitgebreide gepersonaliseerde informatie over het gebruik van sportvoeding en verzorgt daarnaast workshops over het gebruik van sportvoeding en hardloop- en fietsclinics.

 

Naar de website van Torq...GET OUT AND PLAY

 

 

Met de lancering van iXS (Sports Division) in 2001, maakte de bekende Hostettler Group een volgende stap in de richting van een succesvolle toekomst. Wat meer dan 100 jaar geleden als familiebedrijf in het Zwitserse Luzern begon, is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd bekende onderneming.
Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor iXS. Het is een eigenschap, een lifestyle, een overtuiging en bovendien een verantwoordelijkheid. Van de grondstoffen tot het productieproces en de distributie: op alle gebieden wordt er gestreefd naar optimale duurzaamheid. Zo wordt bijvoorbeeld de iXS kleding van gerecyclede PET-flessen gemaakt. Het gebruik van deze milieuvriendelijke methode, resulteert in 50% minder energiegebruik en 50% minder CO2-uitstoot bij het productieproces. 

 

Naar de website van iXS...