Basta’s schoenen review - Ride Concepts “Wildcat”

Door Michel

“...ik dacht dat ik het nooit zou zeggen...”

 

De afgelopen maand heb ik de nieuwe schoenlijn van RIDE CONCEPTS van Basta Bikestore mogen uitproberen om als een van de weinige flat pedal rijders in het team de “Wildcat” aan de voeten te binden. Met de afgelopen jaren in gedachten en mijn merktrouw was het leuk om te proberen. En waarom niet meteen in de Zwitserse Alpen?

 

Zoals met elke schoen die ik koop: de pasvorm is voor mij altijd een dingetje. Vooral Italiaans geschoeide leest gaat mijn voeten niet helpen; te krap, te smal, te weinig veter... De “Wildcat” is gelukkig op andere leest gemaakt en zit mij werkelijk prima. Met die brede voet en hoge wreef van mij is er echt meer dan genoeg ruimte in de maat die ik heb, en zit de schoen echt gegoten.

Foto: Michel


Foto: Jessica | MTB Verbier

 

Het materiaal vraagt wel even wat inlopen wellicht, maar na een dagje rijden is er voldoende gekneed en zit de schoen prima. De RC Wildcat is een erg prettige schoen die het op de bike, alsook in de hike-a-bike heel goed doet. Veel grip, op de pedaal maar opvallend genoeg ook als je de trail omhoog moet lopen voor de dikste afdaling die je daarna gaat krijgen. Met die prettig geplaatste velcro strap krijgt je voet nog meer de ondersteuning die je naast de bike soms nodig hebt. En ja, sowieso is het fijn dat je voor je post-ride activiteiten (biertje, pizzaatje, bbq-tje, stoere-praat- kampvuurtjes) niet eerst je harde clipless kicksen moet uitdoen om comfortabel te blijven rondlopen.


 

Wat mij ook opvalt is de korte verhoging van de schoen aan de enkels. Ik heb dit eigenlijk nooit gehad maar in het rijden valt meteen op dat RC hier wel goed aan heeft gedaan. Je kunt tenslotte best wel (meer dan) eens je enkel langs je crank, steen of een stronk halen; geen probleem hier mee, “been there, done that”. Hetzelfde geldt voor de versterkte neus van de schoen. Al moet ik zeggen dat een dik opspringend stuk rots van je voorganger toch sowieso hard aankomt...

 

De zool is van een gelijke orde als ik van mijn 5.10’s gewend ben. Met de CB Stamp 3 pedal alsook mijn BBB flats heb ik meer dan genoeg grip ervaren. Zeker in de technische snelle afdalingen ben je naar zekerheid onder je voeten op zoek. En dat is gelukt. De zool is meer dan plakkerig genoeg maar geeft voldoende flex om je in de actie te bewegen.

 

De “Wildcat” is niet waterdicht. Maar het materiaal is zeker niet meteen doordrenkt als je een mooi riviertje doorwaadt, of toch een voetje aan de grond in een drassig weiland moet zetten. De zool is uitneembaar en versnelt dus het drogen. Uiteraard is de gele kleur super besmettelijk; als clean-looking je ding is, kun je ook voor een grijs (charcoal/red) of zwarte (black/charcoal) uitvoering kiezen. Maar die lime (vind het zelf meer een gele) kleur is uiteraard de beste keuze voor je Basta outfit. En je hoeft ook nog eens niet zo lang op al die prachtige foto’s naar je jezelf te zoeken!

 

 

Foto: Michel


Foto: Michel

Overall oordeel: de RIDE CONCEPTS “Wildcat” is echt - en ik dacht dat ik het nooit zou zeggen - een heel fijne, fit-for-purpose en comfortable schoen, die je veel vertrouwen geeft op de trails. Naar mijn mening, rijstijl en tientallen jaren op de MTB is dit een zeer waardig alternatief voor de geijkte merken met een erg scherpe prijs-kwaliteit verhouding. Aanrader!


 JOUW TRAIL & ENDURO (e)-MTB SPECIALIST

Basta Bikestore Huissen

Karstraat 20

6851 DJ Huissen (GLD)

info@bastabikes.nl

 

Routebeschrijving

 

OPENINGSTIJDEN

Dinsdag 12.00-20.00

Woensdag 10.00-18.00

Donderdag 10.00-18.00

Vrijdag 12.00-20.00

 

Buiten openingstijden werken wij eventueel op afspraak.

Tel: 026 379 54 51


Stuur ons een bericht

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.